Ronde van Riethoven

Ronde van Riethoven

Een mooie grote ronde met voortdurend zicht op de kerken in de omliggende kernen.

Ronde van Riethoven 24,8 km

Met Riethoven als kern voert deze afwisselende route je door agrarische cultuur landschap, kleinschalige bosgebieden en pal langs en door de kernen Bergeijk en Westerhoven. 

Ten noordoosten van Riethoven doorkruis je het bosgebied Einderheide. Het is een voormalig heidegebied dat in de loop van de twintigste eeuw is ontgonnen voor landbouw en de aanplant van bomen. Op een enkele plek kom je nog heide tegen. 

Ten oosten van Steensel maak je kennis met de Sprankelse bossen, bekend om zijn grafheuvels en heel veel Amerikaanse eiken.

In Bergeijk rijd je een klein stukje over Camping de Paal, kom je langs sportpark de Bergerheide en langs de Ploeg.

Parkeer- en startlocatie bij PCK Eersel en Beleefboerderij Heierhof. Hier kun je ook wat eten en drinken.
Overnachten bij Berger Hoeve. 
Dominick Dekenservice in Westerhoven ligt pal aan deze ruiterroute.

Download kaart (pdf) Download route (gpx)

De Ploeg

Weverij de Ploeg is het enige industriële werk van ontwerper Gerrit Rietveld. Het gebouw in Bergeijk is een architectonisch hoogstandje op het gebied van licht, lucht en ruimtelijkheid. Tuinarchitect Mien Ruys ontwierp het groengebied rond de fabriek. Sinds 2017 is het bedrijf Bruns er gevestigd, een vooraanstaand ontwikkelaar en producent van tentoonstellingen en exhibits. Ze heeft de voormalige weverij De Ploeg nieuw leven in geblazen.

De showroom van Bruns is op werkdagen tussen 10 en 16 uur geopend (weekenden gesloten). Je kunt op afspraak, ook in het weekend, deelnemen aan een heuse ‘Rietveldsafari’, een wandeling door het Ploegpark, langs de Rietveldklok en –abri en een kijkje bij de Rietveldbungalow van de familie Van Daalen, waarin zich een authentiek Spectrum stijlkamer bevindt en andere authentieke elementen.

Bedrijven aan de route