CSFysiotherapie

Fysiotherapie voor mens en paard

Specialist Dry Needling

Mijn naam is Caroline Schellekens. In 2008 ben ik afgestudeerd aan de opleiding fysiotherapie en aan het werk gegaan in een particuliere praktijk.
In 2010 ben ik gestart met de opleiding dry needling in Domburg. Sindsdien behandel ik dagelijks vele mensen (mede) op deze manier met goede resultaten. Het is een specialisatie geworden van mij binnen mijn vakgebied.
Naast het feit dat ik graag in de gezondheidszorg met mensen werk, zijn paarden al mijn hele leven een grote passie van mij.
In 2010 ging mijn eigen paard onregelmatig lopen. Hiervoor kon geen duidelijke oorzaak gevonden worden. Toen dacht ik: “Wat ik bij mensen kan, kan ik bij een paard toch ook?” Na één behandeling was en bleef de onregelmatigheid weg. Ik vroeg me af of ik dit voor paarden ergens kon leren en zo ben ik in contact gekomen met Andrea Schachinger. Een jaar later zat ik bij haar in de eerste cursus groep en heb ik deze met succes afgerond. Sinds 2017 ben ik co-docente bij deze opleiding dry needling voor paarden. Ik vind het erg leuk om mijn kennis en ervaring over te dragen op anderen.

zie ook artikel in Eindhovens Dagblad 2019

Website Email

Veelzijdig voor paard en ruiter

Er zijn al veel fysiotherapie praktijken dus wil ik iets doen wat mij uniek maakt en wat ik ook ontzettend graag doe. Naast de ‘reguliere’ behandeling van mensen wil ik mij inzetten voor de combinatie “paard en ruiter”.

Dry needling voor paarden
Dry needling voor paarden is een zeer snel effectieve oplossing voor deze klachten. De intentie van deze behandeling is ongeveer hetzelfde als van massage; het ontspannen van spieren. Maar doordat het naaldje (tot 7,5 cm) direct in het triggerpoint in de spier wordt geplaatst is deze methode veel sneller en effectiever. Met de handen zijn deze punten door de dikke spierlagen veel moeilijker of niet altijd te bereiken.

Workshop  “Flexchair ruitertraining met paard".
We werken in 30 minuten aan een bewustwording, én een analyse van je houding en zit.
Na de training krijg je een rapportage mee naar huis over de bevindingen en actiepunten om aan te werken in verdere training.

Tel 06-46204443