Hippisch September 2023: Cartierrally

Eerste lustrum

Zondag 24 september 2023

Op 24 september 2023 wordt voor de 5e keer de Cartierrally georganiseerd. De Cartierrally is een puzzeltocht door de prachtige bossen van de Cartierheide in Hapert welke gereden wordt met een aanspanning of een equipe van 2 ruiters te paard. Aan de hand van puzzels en opdrachten dienen de deelnemers de ideale route te vinden. We verwachten een kleine 200, lokale, deelnemers. ‘s Avonds volgt er een uitleg over de puzzels met daarna de prijsuitreiking. Het belooft voor alle deelnemers een spannende en actieve dag te worden.

Volg ons via Facebook voor de laatste updates en nieuwtjes rondom de Cartierrally. 

https://www.facebook.com/cartierrally2019

Inschrijven kan via www.paardenrally.nl 

Email Facebook

Cartierheide

Kenmerkend voor het gebied is de afwisseling tussen droge en natte delen. De Cartierheide bestaat uit een groot aantal vennen (zoals Het Laarven en het Pannegoor) en wordt doorkruist door het Dalems. De variatie van deze natte en droge terreinen in open en gesloten landschappen, maakt de heide tot een belangrijke biotoop voor talloze planten- en diersoorten.

Op de Cartierheide komt een grote populatie van diverse unieke plantensoorten voor. Bijvoorbeeld de groei van de veenbies en de witte en bruine snavelbies. De groei van het pijpestrootje en de wilde gagel, wat duidt op de vochtige bodem. Ook de karakteristieke heideplanten als de ronde zonnedauw en klokjesgentiaan komen veelvuldig voor.

Mede door de begrazing van koeien, afkomstig van het Franse ras Bazadaise, uit Bazas in de Gironde, wordt de heide open gehouden. Wat van belang is voor een groot aantal vogels, waaronder de Nachtzwaluw, Wulp, Roodborsttapuit en de Boompieper. Ook de nodige reptielen worden aangetrokken door de heide, zoals de Gladde slang, Levendbarende hagedis en Hazelworm leven hier. Ook de Heikikker kan men er vinden.