Hippisch September 2023: Eersel-Postelrally

Hij is er weer .....

8 Oktober 2023

Iedere jaar op de tweede zondag in oktober vindt de hippische rally Eersel-Postel-Eersel plaats. Equipes, een koppel te paard en aanspanningen rijden op deze dag een rally van Eersel naar de Abdij van de Paters Norbertijnen in Postel (België) en daarna weer terug naar Eersel.

Website Email
EerselPostel2022_065-scaled.jpg

Tussen Eersel en Postel

Eersel

De gemeente Eersel wordt ook wel 'de parel van de Kempen' genoemd. Het is er goed wonen, werken en recreëren.
De Markt en Het Hint vormen samen dé historische kern van Eersel. 
Eersel, een prachtige omgeving met bossen, vennen en heidevelden. Een plek om je paard voor uit de stal te halen. 

Naast de mooie natuurlijke omgeving is de gemeente Eersel een plek waar de je als liefhebber van culturele historie je hart kunt ophalen. In Eersel ligt de cultuurgeschiedenis letterlijk op straat. Met 5 kernen die behoren tot de Acht Zaligheden. Kom eens kijken in het gelijknamige museum

Postel

De abdij van Postel is voor vele dagjesmensen en toeristen een geliefde bestemming. Voor een nadere kennismaking organiseert de Molse Gidsenkring op aanvraag rondleidingen voor groepen van 9 tot 18 uur.

Tijdens de rondleiding wordt uitvoerig aandacht besteed aan de werking van de abdij, het leven van de Norbertijnen en de historische en beschermde gebouwen. In de toonzaal van de abdijbibliotheek worden o.a. miniaturen, wiegendrukken (15de eeuw) en Plantijndrukken toegelicht. Een korte maar mooie dvd-film illustreert de vele facetten van de abdij. De rondleidingen duren ongeveer anderhalf tot twee uur.

Groepen kunnen tegen betaling een rondleiding in de Norbertijnenabdij van Postel aanvragen bij:
Toerisme Mol
Tel. 014/33.07.85 (tijdens de kantooruren)
Mail: toerisme@gemeentemol.be