Hilvarenbeek

Het is hier echt

Uitkijktoren D'n Flaestoren 3.jpg

Eén van de mooiste ruiter-, wandel- en fietsgemeentes in Nederland

Misschien was je hier eerder, voor een safari, vakantie of festival. Maar dan ken je slechts een glimp van deze gemeente. Hilvarenbeek bestaat uit zes karakteristieke dorpen die zijn verbonden door kilometers natuur, vermaak en historie. Wandelaars, fietsers, paardrijders, maar ook klauteraars, zwemmers, dierenvrienden en bourgondiërs voelen zich hier thuis. Samen tafelen op groen omrande terrassen in de kernen en in de natuurgebieden.

Dankzij de centrale ligging van Hilvarenbeek is van alles binnen handbereik (De Efteling, De Spoorzone van Tilburg, België).

Kernen van Hilvarenbeek

Hilvarenbeek heeft met de Vrijthof het mooiste plein van Nederland als bruisend hart van het dorp.
Biest-Houtakker is een klein dorp, gelegen aan het Wilhelminakanaal. Een perfecte plek om te ruiteren, wandelen en fietsen met mooie rustplekken om wat te eten en drinken.
Haghorst ligt midden in een ontginningsgebied aan het Wilhelminakanaal met sluizencomplex en diverse horecagelegenheden. 
Esbeek kent een bijzonder actieve gemeenschap die zorgt er voor dat het dorp bruist. Bezoek tijdens je ruiter- of menrit ook de Flaestoren eens, een uniek uitzichtspunt in landgoed De Utrecht.
Baarschot heeft een Mariagrot en een mooie landelijke omgeving om van te genieten.
Diessen komt al voor in een oorkonde uit de periode 712-714. Landgoederen en fraaie natuur liggen vlakbij.

Routes in de regio

Bedrijven in Hilvarenbeek