Reusel-De Mierden

Rust, ruimte en natuur

Reusel-De Mierden

Gemeente Reusel-De Mierden bestaat uit de kernen Reusel, Hooge Mierde, Lage Mierde en Hulsel. 

Een gemeente om te genieten van al het schoons dat de Brabantse Kempen te bieden. Grenzend aan de Belgische grens, kun lekker wandelen, fietsen of paardrijden door de natuurgebieden. Daarnaast kun je ook op een van de terrassen aanschuiven om even lekker uit te rusten. 

Grenzend aan de Belgische grens kun je, met je paard, al rijdend genieten van al het schoons dat de Brabantse Kempen te bieden, mooie natuurgebieden, vele zandpaden, aangesloten op het uitgebreide ruiterknooppuntennetwerk. Daarnaast kun je ook op een van de terrassen aanschuiven om even lekker uit te rusten.

De kernen van Reusel-De Mierden

In Reusel is de grootste kern. Natuurpoort De Brandtoren biedt de ingang tot de natuurgebieden Peelse Heide en de Moeren. Deze natuurgebieden zijn zeer geschikt om te ruiteren. 
Hooge Mierde heeft een monumentale kerk, Museum de Bewogen Jaren en verder veel natuur zoals het Zwartven. Natuurpoort Weeldse Heide is startlocatie ruiteren. 
Lage Mierde met haar buurtschap Vloeieind en de Mispeleindse Heide, een gevarieerd landschap, met vennen, heide, beekdalen en bossen waar de riviertjes doorheen stromen.
Hulsel is omringd met mooie natuurgebieden waaronder ook de Mispeleindse Heide, Groot Goor, Flaes en kleinere vennen. 

Routes in de regio

Bedrijven in Reusel-De Mierden