Valkenswaard

Valkenswaard, een plek voor recreatie bij uitstek!

Valkenswaard

De gemeente Valkenswaard bestaat uit de kernen Valkenswaard, Dommelen en Borkel en Schaft.
Een bourgondische gemeente in het hart van het grensoverschrijdend natuurgebied Groote Heide. Valkenswaard is een plek voor levensgenieters, voor natuurliefhebbers en cultuursnuivers, voor funshoppers en culinaire fijnproevers, voor stappers en sportievelingen. 

Bezoek een museum, maak een kanotocht, ga heerlijk shoppen of pak een lekker drankje op één van de terrassen. Bijna elk weekend is er wel iets te doen in of buiten de dorpskernen. 

De kernen van Valkenswaard

Valkenswaard is een plek met veel voorzieningen voor inwoners en dagrecreanten zoals de markt met de horeca, theater de Hofnar en een ruim winkelaanbod. De gemeente richt zich nadrukkelijk op de paardensport met topbedrijven als Stal Tops, het Rijtuigenmuseum en de vele ruiterpaden.
Dommelen is gelegen langs de Dommel met de Dommelse Bossen in de omgeving. Dit stuk natuur wordt veel gebruikt door dagjesmensen. 
Borkel en Schaft ligt in het Dommeldal. Er is afwisselend van natuur en weilanden en akkers. Ook liggen de Malpiebossen in de buurt wat deze plek dankzij al het groene een geliefde plek maakt voor paardrijliefhebbers!

Routes in de regio

Bedrijven in Valkenswaard