Veldhoven

Dorpse sferen in een stedelijke omgeving met vele recreatiemogelijkheden in het groen

Veldhoven

Gemeente Veldhoven bestaat uit de kernen Veldhoven, Zeelst, Oerle en Meerveldhoven. Het is een stad dichtgelegen tegen Eindhoven, maar ook een poort naar de Kempische natuur. Veldhoven is de perfecte mix tussen gemoedelijkheid uit het dorp en de voordelen van de stad.

Vedhoven herbergt wereldspelers als ASML, ligt pal naast Eindhoven Airport en heeft vele voorzieningen zoals ziekenhuis Maxima Medisch Centrum, winkelcentra, een zwembad, theater, bioscoop en noem het maar op. Het is rijk aan cultuurhistorie.  

P.s. In Veldhoven is het nieuwe ruiterroutenetwerk met knooppunten in ontwikkeling (een initiatief van Veldhof Stables).

De kernen van Veldhoven

Veldhoven is de bruisende stad met veel vertier, maar ook de ruimte om tot rust te komen in de natuur. 
Zeelst is een kerkdorp dat uitgegroeid is tot een plek met diverse uitgaansgelegenheden, musea en cultuurhistorische monumenten zoals Museum 't Oude Slot.
Oerle is aan de ene kant het dorp waar het stadsere leven vanuit Veldhoven voelbaar is, maar aan de andere kant ook waar het Kempische platteland bewaard is gebleven. Het gevarieerde landschap brengt maakt dit een fijne plek voor natuurliefhebbers. 
Meerveldhoven is een fijne, bereikbare woonplek met monumenten als de Heilige Lambertuskerk, windmolen de Adriaan en de Villa, gebouwd door een textielfabrikant. 


Routes in de regio

Bedrijven in Veldhoven