Postelse Abdij rit

Postelse Abdij rit

Waar bos, religie en eten en drinken samenkomen

Postelse Abdij rit 13,7 km

Diep in de Kempen, tussen bossen en velden, ligt de abdij van Postel: enkele gebouwen, oude en nieuwe, onsamenhangend maar mooi, die uitlopen op een eeuwenoud kerkje. Sinds 1140 woont er een groepje kloosterlingen. Zij worden Norbertijnen genoemd, naar hun stichter de heilige Norbertus (1080-1134). In deze abdij hebben zij hun ideaal gevonden: Christus navolgen in zijn armoede, naar het voorbeeld van de apostelen.

Lees meer over de Abdij van Postel

Een parkeer- en startlocatie vind je bij Postel (navigatie Google Maps: Postel 99, 2400 Mol, België). 

Eten en drinken kun je binnen of op het terras van de paardvriendelijke Herberg in het Wilde Zwijn op de grens van Nederland en België.

Download kaart (pdf) Download route (gpx)

Bezoek aan Abdij van Postel

De abdij van Postel is voor vele dagjesmensen en toeristen een geliefde bestemming. Voor een nadere kennismaking organiseert de Molse Gidsenkring op aanvraag rondleidingen voor groepen van 9 tot 18 uur.

Tijdens de rondleiding wordt uitvoerig aandacht besteed aan de werking van de abdij, het leven van de Norbertijnen en de historische en beschermde gebouwen. In de toonzaal van de abdijbibliotheek worden o.a. miniaturen, wiegendrukken (15de eeuw) en Plantijndrukken toegelicht. Een korte maar mooie dvd-film illustreert de vele facetten van de abdij. De rondleidingen duren ongeveer anderhalf tot twee uur.

Groepen kunnen tegen betaling een rondleiding in de Norbertijnenabdij van Postel aanvragen bij:
Toerisme Mol
Tel. 014/33.07.85 (tijdens de kantooruren)
Mail: toerisme@gemeentemol.be

Bedrijven aan de route